Why Pyramids Were Effective Advertisements for Tomb Robbers

by | Nov 17, 2021 | Unexplained, Earth, Weird | 0 comments

Piramidele ar fi cimitire regale, pline de comori de neconceput. Și totuși au fost construite pentru a fi cât se poate de atrăgătoare și a atras atenția tâlharilor serioși.

 

Complexul Piramidei Giza, cunoscut și sub numele de Necropola Giza, este locul Platoului Giza din Cairo, Egipt, care include Marea Piramidă din Giza, Piramida din Khafre și Piramida din Menkaure, împreună cu complexul piramidic asociat și Marele Sfinx. din Giza. Toate au fost construite în timpul celei de-a patra dinastii din vechiul regat al Egiptului Antic. Site-ul conține, de asemenea, mai multe cimitire și rămășițele unui sat al muncitorilor.

Situl este situat la marginea deșertului vestic, la aproximativ 9 kilometri vest de râul Nil în orașul Giza și la aproximativ 13 kilometri sud-vest de centrul Cairo.

Marea Piramidă și Piramida din Khafre sunt cele mai mari piramide construite în Egiptul Antic și au fost istoric comune ca embleme în Egiptul Antic în fantezia occidentală. [1] [2] Au fost popularizate în timpurile elenistice, când Marea Piramidă a fost catalogată de Antipatia Sidonului ca una dintre cele șapte minuni ale lumii. Este de departe cea mai veche dintre Minunile antice și singura care mai există.

Why Pyramids Were Effective Advertisements for Tomb Robbers 2

Un hoț îndrăzneț al unui grup de tâlhari de morminte egipteni antici a fost contracarat în timp ce urcau cu aur în valoare de 700.000 de lire sterline.

Potrivit documentelor instanței vechi de 3.000 de ani, opt hoți au pătruns în mormântul lui Sobekemsaf II, un faraon din dinastia a XVII-a, pentru a obține bunurile neprețuite stocate în interior.

Documentele antice de papirus arată: Așa au fost construite piramidele

Când arheologii au dezgropat documente vechi de 4.500 de ani pe malul Mării Roșii, au fost găsite singurele texte de primă mână despre modul în care a fost construită Piramida lui Keops.
– Calculele antice asupra papirusului explică ceea ce au obținut lucrătorii faraonului, spune egiptologul Mark Lehner în Vetenskapens Värld al SVT.

Documentele unice de papirus au fost găsite în Wadi al-Jarf, în Egipt, în 2013, când arheologii au examinat rămășițele unui oraș port vechi. Sunt scrise de Foreman Merer, care a fost responsabil cu transportul de calcar alb pe cei 15 kilometri de la carierele din Tura până la clădirea piramidei din Giza.

Întâlniri și livrări de pâine
Acum s-a putut vedea că documentele conțin informații despre data și ora livrărilor, dar și despre întâlniri cu oficiali și cea mai bună alegere de pâine pentru echipaj.

– Documentele oferă un sentiment de activitate pe întreg teritoriul Egiptului, unde alții fac note similare. Aceasta înseamnă că avem o imagine mai bună a acelei perioade, spune profesorul de egiptologie Salima Ikram în The World of Science.

Vedeți cum egiptenii au transportat calcar pentru construirea piramidei lui Keops în clipul de mai sus.

De ce piramidele au fost reclame eficiente pentru tâlharii de morminte

0 Comments

Were Moses and Akhenaton the same person?

Were Moses and Akhenaton the same person?

Was Moses the Pharaoh Akhenaten? Moses, the venerable leader, navigated the Israelites from the shackles of Egyptian servitude to the sanctity of the Promised Land. Scriptures depict him as nurtured amid Egypt's elite echelons. Yet, whispers and contemplations arise:...

Send this to a friend